Spegelglas

Spegelglas

Spegelglas är en form av glas som har en reflekterad yta bakom. Spegeln är dels funktionell genom att du kan spegla dig och fixa till sminket eller håret.

  • Spegelglasen kan ersätta kakelplattor i badrummet genom att spegeln fälls in i väggen vilket ger att naturligt och snyggt intryck.
  • Spegelglaset kan naturligtvis med fördel användas i många andra rum och då främst i hall, vardagsrum och sovrum en kan också monteras på en dörr.
  • Naturligtvis kan spegelglaset, precis som allt annat glas, anpassas i storlek och eventuella uttag för strömbrytare eller handtag.

Spegels uppbyggnad med spegelglas

Spegels uppbyggnad med spegelglas

För att tillverka en spegel behövs ett jämnt spegelglas, floatglas, som är belagd på ena sidan av ett mycket tunt silverskikt vilket är mycket bra på att reflektera ljus. Silverskiktet är känsligt för fukt, mekanisk påverkan och omgivande luft. Därför beläggs silverskiktet ofta med flera skyddande skikt.

Tidiga spegelglas

Spegels uppbyggnad med spegelglas

De tidiga speglarna gick lätt sönder och kunde vara farliga i större storlekar. För att göra speglarna säkrare lamineras två eller ibland tre spegelglas samman med en stark folie mellan dessa. Ofta är speglarna i badrum eller andra rum där man går barfota av säkerhetsglas.


Allt glasklart om glasmästerier

Här kan du hitta glasklar fakta och information om glasmästerier men också en del kul och lustiga saker gällande glasmästare och glasrutor.Meny - Glasmästare
Till förstasidan på www.glasmästeri.seHögst upp på sidan om glasmästerierLängst ned på sidan om glasmästerier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter