Energiglas

Energiglas

Energiglas är en glasruta som har bättre värmeisolering jämfört med vanliga floatglas. Ett energiglas kan ingå i ett isolerglas.

För att skapa ett energiglas använder man ett vanligt floatingglas som beläggs med ett transparent skikt som låter kortvågig strålning från solen passera men hindrar långvågig värmestrålning från rummet att försvinna ut genom fönstret. Genom att använda energiglas minskas kallraset kraftigt samtidigt som energiglaset förbättrar inomhusmiljön och ekonomin.

Hur bra är energiglas?

Hur bra är energiglas?

Att sätta in ett energiglas istället för ett gammalt glas i ett spröjsat fönster är inte lika bra som ett byta ut hela fönstret till ett 3-glasfönster eller att sätta in en isolerkassett med argon mellan fönstren. Du kan räkna med att värmeutströmningen genom ett energiglas är omkring 25-30% lägre än ur ett vanligt glas. Om du renoverar ett gammal fönster är rekommendationen att du byter ut ett av glasen till ett energiglas. Normalt bör du byta ut det innersta av glasrutorna till ett energiglas.


Allt glasklart om glasmästerier

Här kan du hitta glasklar fakta och information om glasmästerier men också en del kul och lustiga saker gällande glasmästare och glasrutor.Meny - Glasmästare
Till förstasidan på www.glasmästeri.seHögst upp på sidan om glasmästerierLängst ned på sidan om glasmästerier
SverigeUtomlandsFöretagNyheter